“De verbindingsweg schrappen zonder alternatief houdt geen rekening met de buurtbewoners”

Op 2 november 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit & verkeersveiligheid

De eindfase van de herinrichting van het kruispunt Belgiek komt in zicht. Toch verloopt die eindfase niet van een leien dakje. In de originele plannen wordt de Oude Vichtestraat afgesloten van het kruispunt, maar er zou een verbindingsweg komen tussen de Oude Vichtestraat en de Olekenbosstraat, zodat de inwoners van de Oude Vichtestraat niet van Deerlijk worden afgesneden. “Een beslissing waar het schepencollege plots op terugkomt”, volgens N-VA-raadslid Filip Terryn. 

In september kregen de inwoners van de Oude Vichtestraat een brief in de brievenbus met de melding dat de verbindingsweg er niet komt. Toen N-VA Deerlijk dit vernam, gingen voorzitter Chantal en ondervoorzitter Robbe praten met de inwoners van de Oude Vichtestraat. “Alvorens een standpunt in te nemen, is het belangrijk om eerst te luisteren naar de mensen. De inwoners waren niet te spreken over de schrapping van de bypass. Concreet kwamen twee voorstellen uit de bus: de bypass behouden en indien dit echt niet lukt verkeerslichten op het kruispunt Jagershoek-N36. Dat zou een te gevaarlijk punt worden om over te steken, zeker richting Deerlijk.”, klinkt het bij Chantal en Robbe. N-VA Deerlijk betreurt de beslissing van het schepencollege en roept op om het schrappen van die verbindingsweg te herzien. 

Op de gemeenteraad van 29 oktober vroeg gemeenteraadslid Filip Terryn meer duidelijkheid omtrent deze kwestie. “Uit de huisbezoeken werd duidelijk dat de (geplande) verbindingsweg er moet komen. Anders worden de inwoners volledig afgesneden van de Belgiek en van Deerlijk. Indien er waardige tegenargumenten gegeven worden, dan pleiten wij ervoor om in samenwerking met Anzegem werk te maken van verkeerslichten aan de kruising van de N36 met de Jagershoek. Zomaar aankondigen dat de verbindingsweg er niet komt, zonder alternatief is geen goed idee.”, besluit Filip Terryn. N-VA Deerlijk blijft verder het dossier rond de herinrichting van het kruispunt van de Belgiek opvolgen. 

Daarnaast ergeren heel wat Belgieknaren zich over het verwaarloost en niet-onderhouden braakliggend stuk grond tussen het kruispunt en het Casino. N-VA haalde dit ook nog aan in de gemeenteraad vraagt om dit stuk te onderhouden in afwachting van de start van de herinrichting van het kruispunt. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is