Onze vragen in de gemeenteraad over de sportaccomodatie

Op 14 juni 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Jeugd & Sport

Een mogelijk nieuwe sportsite?

Jaren geleden werd er gedroomd van een nieuwe voetbalsite op de Stationswijk. Maar niet alle eigenaars wilden hun grond verkopen en dus werd het idee afgevoerd.

Nu zouden deze toch hun grond – duur? – willen verkopen. Aangezien de gronden van het huidige voetbalplein in de Guido Gezellelaan vrij duur zouden kunnen worden verkocht als bouwgrond, lijkt de piste van een nieuwe voetbalsite op de Stationswijk toch weer mogelijk. Maar ondertussen zijn daar wel 'heel dure' volkstuintjes aangelegd, met een erfgpacht. Wordt vervolgd …

Stand van zaken van de sportaccomodatie

Het is algemeen gekend probleem. De huidige voetbalaccomodatie in de Guide Gezellelaan is 'deerlijk': ermbarmelijke velden, toestand toiletten, kantine, tribune ... zijn verouderd. Ook de 'oude' sporthalle is echt 'oud' geworden (vloer, gebinte...). Waar mogelijke uitbreiding was (site vroegere zwembad), is nu ... kinderopvang. Op onze vragen antwoordde de schepen de sportvloeren n de twee sporthallen prioritair zijn. Wordt ook vervolgd.

Belangrijk voor N-VA is dat wat sportaccomodaties betreft er een meerjaren-duurzame totaalvisie wordt ontwikkeld (én voor de inplanting voetbalvelden, mogelijke verbeteringen aan bestaande sportaccomodaties, nieuwe accomodaties én dit voor alle sporten). 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is