N-VA hekelt duurder schoolzwemmen

Op 18 juli 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Jeugd & Sport, Onderwijs

N-VA Deerlijk stelde een vraag op de gemeenteraad van donderdag 9 juli omtrent het busvervoer van en naar het zwembad voor Deerlijkse scholen. “In een uitgaand schrijven daterend van 2 juli aan de directies van de Deerlijkse scholen, is te lezen dat het college heeft beslist om niet meer tussen te komen voor het busvervoer van leerlingen in functie van het schoolzwemmen”, aldus raadslid Filip Terryn.

In 2011 sloot plots het zwembad in Deerlijk en was het alle hens aan dek om de Deerlijkse leerlingen kwalitatieve zwemlessen aan te bieden. Toen besliste het toenmalig schepencollege om tussen te komen in het busvervoer naar het zwembad te Zwevegem. “Een zeer terechte beslissing om de schoolfactuur te drukken”, aldus Filip Terryn. 

“Met de komst van het nieuwe zwembad zal een zwembeurt voor een kind meer dan €3 kosten: €1,10 voor de zwembeurt, €2 voor het busvervoer” geeft het N-VA-raadslid mee. “Deze kost is een hele hap uit het budget van de scholen die dan ook zal doorgerekend worden aan de ouders”.

N-VA Deerlijk hoopt dat er niet zal bespaard worden op het schoolzwemmen van Deerlijkse leerlingen. “Tijdens de besprekingen in de vorige legislatuur over het nieuwe zwembad, werd meermaals benadrukt dat het nieuwe zwembad er vooral moest komen ten gunste het schoolzwemmen. Door deze extra kost dreigen de scholen het aantal zwembeurten te beperken, wat niet de bedoeling kan zijn.

“N-VA vraagt daarom concreet aan het schepencollege om deze beslissing nog eens te bespreken, eventueel nog eens met de directies te bespreken, en om op zijn minst de genomen beslissing gedeeltelijk te herzien”, aldus N-VA-raadslid Filip Terryn. Een opmerking die van velen op bijval kon rekenen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is