Minister Demir keurt heraanleg kruispunt Belgiek goed

Op 30 maart 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit & verkeersveiligheid

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft in een ministerieel besluit de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de heraanleg kruispunt Belgiek. Daar worden echter 2 belangrijke aandachtspunten aan toegevoegd:

  • De verbindingsweg tussen Oude Vichtestraat en Olekenbosstraat is noodzakelijk.
  • Geen nieuwe commerciële gebouwen in de buurt van het kruispunt. 

De minister adviseert om de lokale verbindingsweg aan te leggen tussen de Oude Vichtestraat en de Olekenbosstraat.  “Wij volgen het dossier kruispunt Belgiek al jaren op. Zeer recent betreurden we de beslissing van de meerderheid om de geplande verbindingsweg tussen Oude Vichte- en Olekenbosstraat te schrappen”, aldus raadslid Filip Terryn. 

Daarnaast merkt de N-VA-fractie nog op dat minister Demir het niet wenselijk vindt om in het gebied tussen de heraangelegde Breestraat en de N36 nieuwe grootschalige activiteiten toe te laten die het doorstromend verkeer aan het kruispunt zouden hinderen. N-VA Deerlijk vraagt dus concreet om geen nieuwe grote winkelketen toe te laten in de buurt van het kruispunt. Dit zou het kruispunt terug extra belasten terwijl de dure herinrichting net de bedoeling heeft om het verkeer vlotter te laten verlopen.

N-VA Deerlijk vraagt dan ook aan het College om rekening te houden met deze 2 belangrijke adviezen.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is