Ingebruikname volkstuintjes door Tuinhier Deerlijk

Op 19 april 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Milieu & Landbouw

In de krant van West-Vlaanderen dd. 5 april 2019 pronkt schepen Bert Schelfhout (Open VLD) met de realisatie van het volkstuintjesproject in de Tapuitstraat. Het beheer ervan is in handen van Tuinhier Deerlijk.  64 volkstuintjes (totale oppervlakte is 9352 m2)  zullen door Tuinhier worden verhuurd aan 60 euro/tuintje. Geïnteresseerde tuiniers kunnen dus nog dit seizoen aan de slag. De gemeente ziet het project als een 'service' naar de bevolking toe en ontvangt geen gelden van de verhuur. Deze gaan integraal naar Tuinhier die de coördinatie doet. Het project zal ook voor het publiek toegankelijk zijn.

Als N-VA willen we bij dit project dat de naam 'Overakker' kreeg toch deze kanttekeningen plaatsen (die jammer genoeg niet in het bewuste artikel aan bod zijn gekomen en die we trouwens ook al aanklaagden in ons verkiezingsprogramma)

Jaren geleden werd deze grond al 'veel' te duur aangekocht op een moment dat nog werd gedroomd van een nieuw voetbalcomplex in De Tapuitstraat. (de aankoop van de gronden beliep 1.267.915 euro waarvan de eerste 3 hectaren werden aangekocht voor 660.000 euro of 220.000 euro /hectare voor deze sportgronden)  Diezelfde gronden werden nu dus gebruikt voor de aanleg van volkstuintjes... extra kostprijs nog eens 106.000 euro (of zelfs meer) voor o.a. verhardingen, tuinhuis enz..

Enkele maanden geleden werden deze volkstuintjes door de Open VLD (toen uiteraard nog in de oppositie) bestempeld als 'de duurste volkstuintjes in Europa' ... 

Nu pronken met het project lijkt voor N-VA toch een bocht te veel voor Open-VLD

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is