"Een gemiste kans bij het project heraanleg kruispunt Belgiek"

Op 21 december 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit & verkeersveiligheid

N-VA Deerlijk is verheugd dat de werken op het kruispunt Belgiek volgend jaar zullen starten. “Het is een dossier dat al heel wat jaren aansleept en voor heel wat belgieknaren en automobilisten zal de herinrichting van het kruispunt een opluchting zijn. Deze zal een oplossing bieden voor een betere ontsluiting van de verschillende industriezones naar de  E17 en het fileleed reduceren. Alleen zijn de mensen uit de Oude Vichtestraat ontgoocheld”, aldus N-VA-raadslid Filip Terryn. 

Filip Terryn: “Wij vernamen dat de Vlaamse overheid over de brug komt met 2,25 miljoen euro. Dit is een mooi bedrag en dat willen wij dan ook efficiënt geïnvesteerd zien, ook ten gunste van de bewoners van de Oude Vichtstaaat. De inwoners uit de Oude Vichtestraat zijn namelijk ontgoocheld - niet omdat de Oude Vichtestraat wordt afgesloten, wel omdat de beloofde en geplande verbindingsweg naar de Olekenbosstraat er niet komt. Het feit dat deze doorsteek initieel was voorzien, betekent dat de nood en het nut voor deze weg er degelijk was/is.”.

N-VA Deerlijk betreurt dat deze inwoners worden afgesneden van de wijk Belgiek en zo van de  gemeente Deerlijk. Ook voor brandweerlieden die in de ruime omgeving wonen zou de verbindingsweg  bij hoogdringendheid voor een snelle route naar de kazerne zorgen en kan de drukke Vichtesteenweg vermeden worden.

Het argument dat de weg er niet komt omwille van budgettaire redenen is een zwak argument. “Bewoners hebben aan dit argument niks, en stellen zich des te meer vragen nu  er  2,25 miljoen overheidssteun komt”, volgens Filip Terryn. 

“Daarnaast vinden wij het zeer betreurenswaardig dat er op geen ernstige manier naar een andere oplossing wordt gezocht. De inwoners wensen daarbij actief betrokken te worden en hopen dat er met hun input in de toekomst rekening wordt gehouden. Dit gebeurde tot op heden niet en dat is spijtig.”, besluit N-VA-raadslid Filip Terryn. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is