Project brandweerkazerne: kiezersbedrog van burgemeester en zijn CD&V ploeg!

Op 15 november 2013, over deze onderwerpen: Brandweer

Project brandweerkazerne: kiezersbedrog van burgemeester en zijn CD&V ploeg!

N-VA betreurt dat er weer geen transparantie is naar de gemeenteraad ivm de samenwerking brandweer Anzegem - Deerlijk.
De gemeenteraad wordt niet gebriefd. De oppositie wordt niet uitgenodigd naar de infovergadering ivm de toelichting omtrent de lokale brandweerhervorming.
Er zijn al heel wat vragen gesteld vanuit onze fractie over een eventuele samenwerking met omringende brandweerkorpsen. Steeds kwam er geen duidelijk antwoord.

N-VA heeft steeds gestreefd, indien het financieel niet haalbaar is om zelfstandig een brandweerkazerne te bouwen, samen te werken met andere korpsen en een gezamenlijke kazerne te bouwen langs de N36 (ring) te Deerlijk. Zo kan men gemakkelijk de E17, het centrum van Deerlijk en St-Lodewijk bereiken.
De spaarpot die jaren geleden was opgebouwd is al lang opgesoupeerd. Met het gezamenlijk bouwen van een kazerne hebben we geen probleem. In deze financiële moeilijke tijden zal dit een goedkoper project zijn.
Met de locatie op de grens Vichte - Deerlijk is er wel een probleem. De meeste brandweermensen wonen in het centrum van de gemeente Deerlijk. Bij een interventie zal er een lange tijd over heen gaan vooraleer de kazerne kan bereikt worden. De Deerlijkse brandweerman/vrouw zal moeten afhaken omdat hij of zij niet tijdig in de kazerne zal raken wegens te verre afstand, te veel verkeerslichten en het drukke kruispunt op de Belgiek.
Er zal dus wel een kazerne zijn in Deerlijk, maar geen Deerlijkse brandweerlieden.

Hetzelfde met de dienst 100 en de ambulanciers.
Wij streven naar het behoud van de dienst 100 in het centrum van de gemeente Deerlijk om de adequate snelle hulp in Deerlijk te behouden.

Dat er gemor uit het Deerlijkse brandweerkorps komt is begrijpelijk. Minder begrip hebben we voor het feit dat  een brandweerman, die al heel wat interventies achter zijn naam heeft staan, op het matje werd geroepen bij de burgemeester wegens  kritiek.
Nu is het duidelijk dat de burgemeester en zijn CD&V ploeg met een heuse verkiezingsstunt uitpakte de week voor de gemeenteraadsverkiezingen met de belofte dat de kazerne zal gebouwd worden langs de N36 thv het gemeentedepot.
Zelfs in het lokale CD&V blaadje van september 2013 spreekt de burgemeester nog van de bouw van een kazerne langs de N36 thv het gemeentedepot, terwijl hij bezig was met de onderhandelingen met Anzegem.

Hoe vals kun je eigenlijk zijn? De Deerlijkse bevolking wordt verkeerd geïnformeerd.
Dit is echt een staaltje kiezersbedrog!

Filip Terryn
Fractievoorzitter, N-VA Deerlijk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is