Open brief tgv artikel groen blaadje 10 juni van CD&V bestuur

Op 26 juni 2015, over deze onderwerpen: Brandweer, Inspraak op mensenmaat, Leefbaar wonen, Mobiliteit en parkeren

Open brief  tgv artikel groen blaadje 10 juni van CD&V bestuur

 

Geachte heer Burgemeester,

Geachte schepenen

Geachte gemeenteraadsleden

Geachte voorzitters van de politieke partijen.

 

Daar er een open brief,  een reactie van de CD&V, is verschenen in het groen blaadje bewijst dat er iets schort met de "samenwerking (transparantie) " tussen meerderheid en oppositie in verschillende dossiers.

Daar een Schepen weigert om de hand te drukken met leden van de oppositie bewijst enige vorm van frustratie.

Men kan zich afvragen waarom er zulke brieven in het groen blaadje verschijnen???

Het feit dat beslissingen van de CD&V uitgebreid in de pers aan bod kwamen, vooraleer ze bekrachtigd werden door de gemeenteraad en zonder weerwoord van de oppositie is onaanvaardbaar.

Tot 2 maal toe was er een info-vergadering voor brandweerlui.  De vraag, in een mail  naar de Burgemeester, om ook de oppositie  uit te nodigen op deze info- vergaderingen, werd  absoluut geweigerd. Op deze manier wordt de oppositie niet betrokken bij het dossier.

In de tekst "De enige en echte waarheid" staan onwaarheden.

Tijdens de gemeenteraad van 5 december 2013 heeft N-VA een amendement ingediend om de locatie te herbekijken en heeft het voorstel "Middelhof" (auto-oefenterrein)  gelanceerd. Dit amendement aanvaarden, was voor N-VA de voorwaarde om het principeakkoord goed te keuren. Voor een bomvolle gemeenteraadszaal was de CD&V gelukkig een bondgenoot te hebben en werd het punt goedgekeurd met 15 ja-stemmen (CD&V en N-VA).

Helaas werd het voorstel "Middelhof" nooit serieus genomen en nooit grondig onderzocht. Nooit is  tijdens de briefwisseling hieromtrent iets gevonden.  Ook in de 43 pagina's lange nota van Leiedal, omtrent het locatie-onderzoek van de brandweerkazerne, staat niks vermeld over "Middelhof".

Onze inbreng in dossiers  door middel van constructieve voorstellen  (voor CD&V is dit wellicht lastig doen) wordt  genegeerd. 

De overlegmomenten met de Deerlijkse en Anzegemse burgemeester zijn er geweest (laatste overleg daterend van juni 2014) . Maar zoals tijdens de gemeenteraad, wordt er weinig tot geen rekening gehouden met de inbreng van de oppositie.

Tijdens een overleg met de 3 oppositiepartijen en de Deerlijkse Burgemeester was er een akkoord voor samenwerking. Er was unanimiteit, dat de locatie "Middelhof" een goede locatie voor een brandweerkazerne zou zijn.

NOOIT heeft N-VA tijdens dat gesprek gezegd: "Indien nodig kan men ook akkoord gaan met de andere locatie rechtover het benzinestation".  Dit is een grove leugen van CD&V.

De Anzegemse Burgemeester vond dat wij  "Middelhof" hebben  verdedigd met zeer goede argumenten en vond het een goede locatie voor een nieuwe brandweerkazerne. Hij kon echter deze locatie politiek niet verkopen en kon dit niet verdedigen bij de Anzegemse brandweer.

"Dus wordt overeengekomen om te gaan voor de huidige oplossing (E17 kant Vichte)" is weer een grove leugen van de CD&V. N-VA heeft NOOIT zijn akkoord gegeven voor een  locatie in de nabijheid van het drukste kruispunt van Deerlijk.

N-VA heeft zich ook niet vastgehouden aan de eigen principes (=Middelhof). Wanneer duidelijk werd dat de Anzegemse Burgemeester zich niet kon vinden in "Middelhof" (Dit vermoedden we eigenlijk al op voorhand.) heb ikzelf nog een alternatieve locatie ter sprake gebracht, zijnde een kazerne ter hoogte van de Jagershoek (Vichte). Burgemeester Croes was hier getuige van. 

Naar onze mening was een kazerne aan de Jagershoek  een betere locatie, dan een kazerne in de zeer nabije buurt van het drukste kruispunt van Deerlijk. Maar dat zag de Deerlijkse burgemeester niet zitten. 

Dat u het onbegrijpelijk vindt dat wij tegen het bouwen zijn van een gezamenlijke brandweerkazerne is nog een grove leugen in uw betoog. Deze stelling is nooit beweerd geweest.

Dat er compromissen moeten worden gemaakt als je met 2 partijen samenwerkt, daarmee  ben ik het eens. Maar je kan de oppositie niet verbieden, om in dergelijke dossiers met een lange termijnvisie, te streven naar de beste locatie om dit project te realiseren.

 

Hopend op een verdere goede samenwerking,

Met vriendelijke groeten,

Filip Terryn
Fractievoorzitter N-VA Deerlijk 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is