Leefomgeving & proper Deerlijk

Leefomgeving

N-VA pleit voor een omgevingsbeleid dat natuur en open ruimte versterkt. We pleiten voor een ecologisch en gemeentelijk groenbeleid en natuurbeleving.

Daarenboven beschikt Deerlijk over enkele prachtige natuurgebieden die samen met een natuurvereniging onderhouden worden. Te weinig inwoners maken gebruik van deze pareltjes. Promotie en stimulerende acties zijn hier op hun plaats.

Proper Deerlijk

Aandachtspunten blijven de aanpak van zwerfvuil, hondenpoep en onderhoud grachten en riolen. De bevolking kan op heden 50 kg gratis snoeihout en zacht groen naar het containerpark brengen. Misschien leidt het optrekken tot 100 kg tot minder zwerfvuil. In elk geval al tot minder controle op het gewicht. Het ‘slim’ 2 x rondrijden met 50 kg zal zeker al worden teruggedrongen.

Absoluut nodig is ook de opvolging/coördinatie/overleg naar de zelfstandigen op vlak van werken en activiteiten van derden (Telenet– Electrabel – Gaselwest – organisatie van wielerwedstrijden- wegeniswerken en werken aan voetpaden – omleidingen edm).

Nieuws over dit onderwerp

Stemming centrumpark: positief met voorwaarden

N-VA Deerlijk vindt de plannen die voorliggen heel mooie plannen en dit zal zeker een meerwaarde zijn voor de gemeente Deerlijk. We hebben in het verleden steeds onze bezorgdheid geuit omtrent het …

Met vuile voeten naar school

N-VA vroeg om het voetwegeltje van de Kleine Klijtstraat naar VBS Belgiek te onderhouden. Heel wat graszoden zijn verdwenen en bij regenweer zijn heel wat plekken veranderd in modderpoelen. Leerlingen …