Nieuw zwembad

Op 28 mei 2016, over deze onderwerpen: Jeugd en sport, Leefbaar wonen, Zwembad

Nieuw zwembad


N-VA Deerlijk is bewust van de noodzaak tot de bouw van een zwembad ten behoeve van de Deerlijkse scholen, de gezinnen en de recreatieve zwemmers. Samenwerking is een positief verhaal en N-VA heeft dit steeds gesteund. Om de bouw te realiseren gaat men een beroep doen op Farys. Of die samenwerking met Farys goed is, zal nog moeten blijken? Dit is ook de énige instantie die gecontacteerd en onderzocht is geweest voor de bouw van het zwembad. Misschien was de samenwerking met een andere instantie een betere en goedkopere formule geweest?

De hamvraag : “Is de kostprijs haalbaar voor Deerlijk??”

Aanvankelijk had het schepencollege zich gebaseerd op het zwembad van Avelgem. Kostprijs geraamd op 3,5 miljoen € (excl BTW). Er is toen melding gemaakt dat de gemeente Deerlijk dit niet alleen kan financieren en men partners (Anzegem) gezocht heeft om dit project samen te realiseren.

Na het dossier te hebben bestudeerd, stelt N-VA vast dat de jaarlijkse werkingstoelage geraamd wordt op 615 000€. Na 33 jaar wordt de totaalprijs geraamd op 20 miljoen € (excl BTW) waarvan Deerlijk de helft zal mogen ophoesten. Is dit gedurende 33 jaar betaalbaar voor de Deerlijkse gemeentekas, de beurs van de belastingbetaler of heeft men het wapen van de belastingverhoging terug in de aanslag??

Daarnaast moet de grond nog betaald worden.

Het zal een uitdaging worden om het positief kasresultaat te behouden de volgende jaren. Er staan echter nog heel wat financiële uitdagingen voor de deur.(nieuwe brandweerkazerne, aankoop kinderboerderij, site Sint Annakerk, kerkhof Sint-Lodewijk, vernieuwd kleedkamercomplex voetbalsite… )

Wat gebeurt er met de grond na 33 jaar of wanneer de samenwerking om een of andere reden wordt beëindigd? Moet daar niks van genotuleerd worden in de samenwerkingsovereenkomst?

Mocht men samengewerkt hebben met meerdere partijen zoals N-VA in 2012 had voorgesteld dan was de kostprijs serieus lager geweest.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is