N-VA Deerlijk is constructief in de aanpak van de coronacrisis

Op 4 mei 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De virtuele gemeenteraadszitting van afgelopen donderdag stond grotendeels in het teken van de heersende coronacrisis. N-VA Deerlijk stelde zich constructief op om deze crisis te lijf te gaan. Daarnaast wil N-VA Deerlijk de inzet van het gemeentepersoneel loven. Ook het voltallige schepencollege doet haar uiterste best en dat wil N-VA Deerlijk ondersteunen: “We zijn verenigd door hetzelfde doel”. 

Communicatie met de burger

Een belangrijk gegeven in tijden van crisis is communicatie. Wij merken dat het gemeentebestuur op Facebook, Twitter en andere kanalen de burgers voldoende en duidelijk informeert. 

Actie “Deerlijk helpt”

Er werd een centraal platform Deerlijk Helpt opgestart. Indien mensen als vrijwilliger zorgbehoevenden willen ondersteunenn kunnen ze zich aanmelden. Vele zorgbehoevenden hebben hulp nodig voor de boodschappen, de hond uitlaten, de apotheek, maaltijden bezorgen of een fijne babbel vanop veilige afstand … 

Meer info hierover is te vinden op deze website.

Organisatie triagecentrum

“Het triagecentrum heeft duidelijk de last voor de ziekenhuizen kunnen verminderen en heeft haar doel bewezen” aldus gemeenteraadslid Filip Terryn. Het is daarnaast ook van belang om – indien er een tweede piek komt – het triagecentrum snel te kunnen heropstarten. 

Aandacht voor kwetsbaren met “Deerlijk belt”

Kwetsbaren en ouderen hebben vaak te kampen met eenzaamheid. Dit is zeker het geval in deze tijden van de Coronacrisis. De gemeentemedewerkers belden daarom alle 70-plussers op voor een babbel en om eens te luisteren of de meest kwetsbaren nood hebben aan hulp voor boodschappen, apotheek … 

Opvolging politie en hulpverlening

Het is zeer belangrijk om de situatie op de voet te volgen met de politie en hulpverlening. Zo krijgt de gemeente een beeld in welke mate de corona-maatregelen nageleefd worden. Door overleg en opvolging met de hulpverleningszone Fluvia kan iedere inwoner een mondmasker krijgen (zie punt 6). Via een goede samenwerking is veel mogelijk!

Aankoop en verdeling van mondmaskers

Een belangrijk gegeven in de exit-strategie is het gebruik van mondmaskers. Vandaar ondersteunen wij de beslissing van de hulpverleningszone Fluvia om aan iedere inwoner die meer dan 12 jaar is een mondmasker te verdelen via de post. Al roepen wij ook op om de inwoners dan ook te informeren hoe je een mondmasker correct gebruikt. 

 

Samen komen we deze crisis door en N-VA Deerlijk is zoals steeds een constructieve partner. Tot slot nog een oproep aan de Deerlijknaar: blijf doorzetten, hou het veilig en gezond en koop lokaal! 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is