Minister Weyts investeert €370 000 in VBS Belgiek

Op 2 april 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €372 564,02 in Vrije Basisschool Belgiek inDeerlijk. “Wij bouwen verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Concreet gaat het over een nieuwe opvang en twee nieuwe klaslokalen”, aldus lokaal voorzitter Chantal Depaemelaere. 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Deerlijk ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) zo’n €370 000 in VBS Belgiek. “De werken omvatten de afbraak van de bestaande opvang waarna er een nieuwe gelijkvloerse opvang komt met bijhorende inkom en sanitair blok. Op de eerste verdieping worden 2 klaslokalen gebouwd. Als deze nieuwbouwblok af is, verhuist het eerste en tweede leerjaar van de oude containerklassen naar de nieuwbouw. Door de afbraak van die containerklassen kan de school de tuin en speelplaats uitbreiden.”, weet N-VA-voorzitter Chantal Depaemelaere te vertellen. “We zijn heel blij dat de Vlaamse regering ook voor de Deerlijkse scholen een mooie som geld voorziet.”, klinkt het nog.  

“Momenteel ligt ons onderwijs stil vanwege het coronavirus. Dat is een tegenslag, maar het betekent niet dat we onze schouders laten hangen. Ook nu blijven we investeren in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.” zegt Weyts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is