Minister Weyts investeert €13 410,34 in VBS Sint-Lodewijk

Op 30 juni 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €13 410,34 in VBS Sint-Lodewijk in Deerlijk. “Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze Vlaamse scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven”, zegt Weyts.

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Deerlijk ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €13 410,34 in VBS Sint-Lodewijk. Concreet gaat het om verbouwingswerken en het voorzien van een overdekte speelplaats. “We zijn dan ook heel blij dat minister Weyts budget heeft brijgemaakt om de Deerlijkse kinderen in een mooie schoolomgeving te laten schoollopen”, aldus voorzitter van N-VA Deerlijk Chantal Depaemelaere.  

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt een kwaliteitsvolle infrastructuur. We blijven dan ook inzetten op de vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is