3,4 miljoen euro voor nieuwbouw en verbouwingswerken in De Beuk en De Kim & De Sam

Op 28 december 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert €3.413.828,51  in het gemeentelijk lager onderwijs in Deerlijk. “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen.”, aldus Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. 

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Weyts investeerde in de laatste maand van 2020 via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 46 miljoen in maar liefst 107 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen.

Gemeentelijke Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs  De Kim & De Sam en de Gemeentelijke Lagere de Beuk school krijgen zo’n  €3,4 miljoen voor een nieuwbouw, verbouwingswerken, eerste uitrusting en omgevingswerken. “Beide aanpalende scholen worden verbouwd met onderandere een nieuwe eetzaal en nieuwe klassen die aangepast zijn aan de huidige noden. Een echte meerwaarde voor het gemeentelijk onderwijs.”, aldus voorzitter van N-VA Deerlijk Chantal Depaemelaere. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is